Удружење Грађана
"Срце на длану"

Удружење је добровољна, нестраначка, неполитичка, невладина, непрофитабилна организација на добровољној бази, а ради остваривања заједничког и општег интереса и чија основна сврха није стицање добити. Наш први састанак Удружења грађана "Срце на длану" Бања Лука догодио се 07.09.2013. године, када се млада група људи скупила у једној просторији, са једним те истим циљом, тј. да имамо Удружење које може и помоћи људима којима је помоћ неопходна, потом да вршимо процјене наших корисница/коросника и да вршимо едукације за такву циљну групу. На почетку рада Удружења, било је изузетно тешко, не само што се тиче финансија које нисмо имали тај период, него смо морали и да се упознамо са Законом. Такође, људи нам нису били нешто много сусретљиви, из простог разлога, нису вјеровали да омладина жели да се покрене и направи нешто у нашој држави. При томе, људи су имали много предрасуда према нашим годинама, јер смо сви били изузетно млади када смо почели да водимо Удружење грађана „Срце на длану“ Бања Лука. Тренутно не можемо да се жалимо, стварно смо бољи из године у годину, трудимо се што је више могуће да наше Удружење успије. Не кажемо да није тешко водити Удружење, поготово када сте студентица или студент. Наше Удружење помаже многима, тачније, највише помажемо социјално угроженим породицама. Све што радимо, радимо од срца и вољели бисмо да свако зажели да буде волонтерка/волонтер, тек онда можете да схватите како бисте цијенили и себе као особу, а и властите родитеље. С тога, придружите нам се у волонтирању, са нама никад није досадно.

Поносни нанаше Активности

"Кад нам срећа затвори једна врата, често нам отвори и друга, али ми понекад знамо предуго гледати у она затворена и не видимо отворена." Хелен Келер

Хелен Келер
Хуманитарна помоћ је материјал или логистичка подршка осигурана за хуманитарне сврхе, у правилу као одговор на хуманитарне кризе, укључујући природне непогоде и људски узроковане несреће.
Наши тренутни циљеви јесу да особама којима је помоћ потребна обезбиједимо: основне животне намирнице, средства за хигијену, лијекове и слично.
Имамо много урађених хуманитарних акција иза себе. Без помоћи добрих људи не бисмо могли да спроведемо нити једну хуманитарну акцију. Да би се одржала једна хуманитарна акција како треба, није довољно само дати новац за то. Иза сваке хуманитарне акције постоји неколицина људи, који нису Удружењу помогли само материјално, него су дали нешто што се не може купити новцем, а то су: вријеме, осмијех, загрљај, топла ријеч, дружење. Нама је драго да још постоје људи који желе да помажу особама којима је то потребно. Зато, придружите нам се, издвојите своје драгоцијено вријеме и помозите нам.
Када споменемо ријеч „донирање“, можда на прву звучи сухопарно. Међутим, донирање није само да дате неком одређени дио свог новца, донирање је много више од тога. Када желите нешто да донирате, то не мора бити новац, уколико то не желите или уколико немате довољно новчаних средстава за донирање. Значи, поред новца можете донирати своју гардеробу или обућу која вам стоји у ормару годинама некориштена, можете да донирате намјештај који вам ионако не треба или који желите да замијените за нови намјештај, можете да донирате храну, хигијену, лијекове, ортопедска помагала и слично.

На страници контакт форме имате податке нашег жиро рачуна или ако желите новчану донацију можете послати преко PayPal рачуна.
Волонтирање је начин да човјек стекне знања ван образовног програма, која иначе не би имао прилике да стекне у току школовања. Волонтирање је у суштини неформални вид образовања, којим човјек побољшава своје шансе за касније запослење, при томе, издваја своје вријеме за друштвено користан рад, а то се данас на нашој Земљи веома цијени. Ово је савршена прилика да нам се придружите и помогнете нам, да будемо још јачи и да наша хуманост превазиђе границе, јер заједно можемо много тога, с тога, будите дио нашег тима јер волонтирање храни срце, а не его!
Удружење је добровољна, нестраначка, неполитичка, невладина, непрофитабилна организација на добровољној бази, а ради остваривања заједничког и општег интереса и чија основна сврха није стицање добити.
Image
  • помоћ породицама са троје или више дјеце;
  • помоћ дјеци без родитељског старања;
  • помоћ сиромашним и социјално угроженим лицима;
  • помоћ дјеци и пунољетним лицима ометеним у развоју и
  • организовање дружења за дјецу ометену у развоју.

Beneficia non obtruduntur

Dobra djela ne štete - Latinska izreka
Анастасија Ћоровић
Анастасија ЋоровићПредсједница Удружења грађана “Срце на длану”
Студентица Медицинског факултета у Фочи. Рођена у Бањалуци. Незапослена.
Александар-Раде Ћоровић
Александар-Раде ЋоровићПотпредсједник Удружења грађана “Срце на длану”
Студент Правног факултета у Бањалуци. Рођен у Бањалуци. Незапослен.
Катарина Митић
Катарина МитићСекретарица Удружења грађана “Срце на длану”
Студентица Технолошког факултета у Бањалуци. Рођена у Бањалуци. Незапослена.

Требате нашу помоћ или познајете некога коме је неопходна?

Image

Помозите нам дабудемо још јачи

Copyright © УГ Срце на Длану 2024. Сва права задржана.

Search